Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria, Cehia şi România au stabilit un precedent în Coreea de Nord: Ce decizie RADICALĂ au luat

coreea de nord

Bulgaria, România şi Cehia au suspendat, luni, importul de forţă de muncă din Coreea de Nord, după ce autorităţile de la Phenian au fost acuzate că reţin banii câştigaţi de către cetăţeni peste hotare, a anunţat Ambasada Bulgariei în Coreea de Sud, relatează site-ul agenţiei Yonhap, potrivit Mediafax.

"Bulgaria, Cehia şi România au stabilit un precedent prin încetarea importurilor de forţă de muncă, după analizarea condiţiilor la care sunt supuşi lucrătorii nord-coreeni de peste hotare. Suspendarea acţiunii de primire a muncitorilor nord-coreeni de către aceste trei ţări est-europene este un exemplu prin care statele iau măsuri în mod activ împotriva extorcărilor", se arată într-un comunicat al ambasadei.

Victor Ponta, atac la Grindeanu și Iohannis: 'Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs'

Exporturile de forţă de muncă sunt considerate o sursă importantă de venit pentru Coreea de Nord. Pe de altă parte, regimul de la Phenian este acuzat de sclavie modernă, din pricina condiţiilor dure de muncă în ţară şi a extorcării aplicate asupra persoanelor care lucrează în străinătate.

Aproximativ 50.000-60.000 de nord-coreeni sunt angajaţi în străinătate, în special în industria minieră, forestieră, textilă şi în construcţii. Coreea de Nord ar primi în fiecare an peste 100 de milioane de dolari ca venituri ale cetăţenilor din străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.