Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria: Din toamnă, votul ar putea fi obligatoriu! Se face referendum național

vot stampila

Partidul GERB (Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei), aflat la guvernare la Sofia, susţine organizarea simultană cu alegerile locale din toamna acestui an a unui referendum privind introducerea votului obligatoriu, relatează luni Novinite.

Ideea, iniţial prezentată de Naiden Zelenogorski, vicepreşedintele partidului Blocul Reformist, a fost sprijinită de Ţvetan Ţvetanov, vicepreşedinte al GERB. Aflat luni în oraşul Smolian, Ţvetanov a sugerat că un referendum privind introducerea votului obligatoriu ar putea fi organizat simultan cu alegerile locale.

El nu a exclus oportunitatea includerii în referendum a unei întrebări referitoare la votul electronic şi şi-a exprimat speranţa că majoritatea cetăţenilor bulgari vor susţine introducerea votului obligatoriu, un sprijin ferm în acest sens fiind deja exprimat de bulgarii din diaspora.

Organizarea unui referendum privind votul obligatoriu a reprezentat unul dintre punctele platformei electorale a GERB şi a fost inclusă în acordul de guvernare cu Blocul Reformist. Iniţiativa este sprijinită şi de formaţiunile Frontul Patriotic, Alternativa pentru Renaşterea Bulgară (ABV), Partidul Socialist Bulgar şi Ataka.

În schimb, Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (a minorităţii turce din Bulgaria) se opune desfăşurării unui astfel de referendum, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.