Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria începe să elibereze vize Schengen, de la 1 aprilie

Newsweek
shengen Romania Bulgaria

Bulgaria va începe să elibereze vize Schengen de la 1 aprilie. După 31 decembrie 2023. Consiliul Uniunii Europene a introdus un "Schengen parțial" pentru Bulgaria și România. Țările UE au convenit să elimine controalele la frontierele maritime și aeriene începând cu martie 2024. Cu toate acestea, controalele la frontierele terestre rămân, potrivit agenției bulgare de presă Novini.

 

Aderarea Bulgariei la spațiul Schengen este o veste importantă pentru cetățenii străini care locuiesc sau vizitează această țară. Vizele și permisele de ședere bulgărești devin foarte diferite față de cele de până acum, când Bulgaria nu era membră a spațiului Schengen, precizează Ministerul Afacerilor Externe bulgar pe site-ul său.

Ministerul de resort subliniază că o viză Schengen eliberată în Bulgaria va fi valabilă pentru călătorii pe teritoriul Bulgariei, precum și în toate celelalte state membre Schengen. De la 1 aprilie 2024, străinii vor putea folosi vizele bulgare de scurtă ședere pentru a avea acces în toate țările Schengen.

Documentele vor fi valabile pentru șederi scurte de până la 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile. Durata exactă este menționată explicit pe autocolantul de viză.

Pe site-ul său, Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria explică faptul că, înainte de aderarea Bulgariei la Schengen, vizele bulgare erau valabile pentru călătorii în România, Cipru și Croația. Acum, oricine are o viză bulgară Schengen va putea călători aproape oriunde în Europa.

Austria nu se va grăbi să ia o decizie privind aderarea deplină a Bulgariei și României la Schengen

 

Viza Schengen nu garantează intrarea pe teritoriul Bulgariei. Este posibil ca vizitatorului să i se ceară să prezinte documente suplimentare la frontieră.

Între timp, deputații europeni au votat o nouă lege pentru digitalizarea vizelor Schengen, care le va face mai sigure și mai accesibile.

Cererile de viză vor fi procesate de o singură platformă online, care va informa solicitanții care țară va primi cererea lor (în cazul călătoriilor în mai multe țări).

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.