Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria negociază cu americanii cumpărarea a 8 avioane de luptă F-16

F-16 US Air Force

Bulgaria a primit o ofertă din partea SUA pentru livrarea unui al doilea lot de opt avioane F-16 Block 70, a declarat marţi reporterilor ministrul apărării în exerciţiu Dragomir Zakov. Oferta este în prezent în curs de evaluare, a spus el, adăugând că Bulgaria ar trebui să o accepte sau să o refuze până la 1 noiembrie.

"Oferta este comparabilă cu prima (din 2019 pentru primul lot de opt avioane de luptă) din punct de vedere al valorii (cost estimat la 1,673 miliarde de dolari), dar include un pachet mult mai mare de capabilităţi, întrucât Bulgaria are deja istorie (de colaborare) cu partea americană. Prin urmare, Bulgaria se bucură de condiţii contractuale mult mai bune", a explicat Zakov. El a mai precizat că preţul în USD este comparabil.

"Bulgariei i se permit acum plăţile în rate. Calendarul plăţilor nu a fost încă precizat. Doar în primul contract exista obligaţia de a plăti integral. Acum se poate plăti integral, dar se poate plăti şi în rate", a mai spus ministrul apărării.

Primele F-16 vor fi livrate Bulgariei în primul trimestru al anului 2025, a spus Zakov, adăugând că toate cele opt avioane din primul lot ar trebui să fie livrate în câteva luni după aceea.

În 2027, sau cel mai târziu în 2028, Bulgaria va avea o întreagă escadrilă de şaisprezece avioane F-16 Block 70 pregătite operaţional, a subliniat Zakov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.