Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria, noua șefă a Consiliului Uniunii Europene, anunță RUPTURI în Europa: 'Nu doar divizează, ci RUPE Europa'

uniunea-europeana

Regulile Uniunii Europene privind dreptul de azil, conform cărora ţara membră de intrare a solicitantului este responsabilă pentru procesarea cererii de azil, provoacă adevărate 'rupturi' în Europa, a declarat luni, la Sofia, premierul bulgar Boiko Borisov, a cărui ţară asigură în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, transmite Reuters.

''Regulamentul Dublin nu funcţionează aşa cum ne dorim. El nu doar divizează, ci pur şi simplu rupe Europa. Cred că, prin încrederea pe care o avem unii în alţii, vom găsi un compromis'', a afirmat Borisov într-o conferinţă de presă comună cu omologul său ceh, Andrej Babis, la Sofia, scrie agerpres.ro.

Citește și: George Copos încearcă o mutare de MILIOANE DE EURO! Cum vrea să-și mărească AVEREA

Şeful executivului bulgar a adăugat că în ţări din afara UE, precum Turcia şi Libia, ar trebui să se construiască centre de securitate pentru cazarea migranţilor.

În ceea ce-l priveşte, Andrej Babis a subliniat că Republica Cehă, care împărtăşeşte aceleaşi opinii privind migranţii cu celelalte state din Grupul de la Vişegrad, nu îşi va schimba poziţia pe acest subiect.

Citește și: Din vedetă TV a ajuns taximetrist! Ce cunoscut actor a părăsit micile ecrane și s-a apucat de șoferie

''Este cunoscut faptul că vrem să luptăm împotriva acestor cote. Ele sunt ineficiente şi este nevoie de un compromis'', a menţionat Babis.

La 7 decembrie anul trecut, Comisia Europeană a decis trimiterea Ungariei, a Poloniei şi a Republicii Cehe în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru că nu şi-au îndeplinit obligaţiile în ce priveşte primirea de refugiaţi.

Citește și: Valoarea COLOSALĂ! Cât lemn a EXPORTAT România în 2017

În momentele cele mai grave ale crizei migranţilor, UE a convenit un program temporar privind relocarea de urgenţă a unor refugiaţi din Italia şi Grecia, cu cote de primire pentru fiecare stat membru. Comisia Europeană le-a reproşat celor trei state că nu şi-au îndeplinit angajamentele.

Oficial, potrivit cifrelor disponibile la 1 decembrie 2017, Republica Cehă a promis că primeşte 50 de persoane şi a primit de fapt 12 persoane provenite din Grecia. Polonia a promis 100 de locuri, dar niciun refugiat nu a fost primit.

Citește și: Un celebru retailer pășește pe un NOU DRUM! Ce mutare va face marți, 23 ianuarie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.