Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria - Protest al membrilor partidului GERB şi al susţinătorilor în sprjinul lui Boiko Borisov

Boiko Borisov

Membri şi susţinători ai partidului de opoziţie GERB, precum şi parlamentari GERB UDF s-au adunat vineri pentru a protesta în faţa clădirii Consiliului de Miniştri din Sofia, după ce liderul GERB şi fost prim-ministru al Bulgariei Boiko Borisov a fost reţinut de poliţie împreună cu alţi membri ai formaţiunii. Protestatarii cereau eliberarea imediată a lui Borisov şi acuzau Ministerul de Interne de fapte arbitrare ale poliţiei, relatează agenţia BTA.

Mulţimea a scandat numele lui Borisov şi a cerut demisia actualului guvern. Poliţia a izolat zona.

Mai devreme, activiştii care îl susţin pe Borisov s-au adunat în faţa Direcţiei Generale a Poliţiei Naţionale, unde Borisov şi-a petrecut noaptea.

Vicepreşedintele GERB Tomislav Doncev a declarat în faţa protestatarilor: "Să se permită arestarea unui lider al opoziţiei este mai greu de imaginat decât arestarea prim-ministrului. Vocea care trebuie să pună întrebările incomode, care trebuie să găsească defecte ale puterii, este în arest. Este aceasta o democraţie? Suntem astăzi aici pentru a arăta că nu ne este frică. Cu cât ne lovesc mai mult, cu atât vom deveni mai puternici".

Doncev consideră că arestarea lui Borisov este o modalitate de a lupta împotriva opoziţiei. Potrivit acestuia, Ministerul de Interne este folosit de coaliţia la putere pentru "scheme politice subtile".

Fostul ministru al culturii Vejdi Raşidov a remarcat că Borisov este anchetat şi depune mărturie deja de un an şi nu au fost găsite probe împotriva lui.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.