Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria şi Romania au bătut palma: Se construiește cel de-al treilea pod peste Dunăre, la Zimnicea

www.ordineazilei.ro
pod dunăre calafat-vidin

Miniştrii Transporturilor din Bulgaria, Rossen Zhelyazkov, şi România, Răzvan Cuc, au convenit că cele două ţări vor elabora un acord interguvernamental privind construcţia unui al treilea pod peste Dunăre, între oraşele Svishtov şi Zimnicea, informează BTA.

Cei doi oficiali au fost de acord să vină cu o variantă preliminară a acordului până la finele lunii iulie şi să o propună spre ratificare Parlamentelor naţionale, după adoptarea sa de către guvernele celor două ţări, informează agerpres.ro.

Citește și: ÎCCJ a decis! Ce se întâmplă cu Sebastian Ghiță

Construcţia unui al treilea pod peste Dunăre este importantă atât pentru Bulgaria şi România cât şi pentru Uniunea Europeană deoarece o astfel de facilitate ar fi parte din reţeaua europeană de transport, a apreciat ministrul bulgar al Transporturilor.

Rossen Zhelyazkov a discutat cu Răzvan Cuc şi despre posibilitatea construirii celui de-al treilea pod peste Dunăre printr-o procedură europeană de selecţie a unui investitor privat, în conformitate cu Directiva 2014/23/EU a Parlamentului Europeană şi a Consiliului din 26 februarie 2014 cu privire la acordarea contractor de concesionare. Cei doi miniştrii cred că trei ani este o perioadă fezabilă pentru finalizarea podului.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Una dintre ticăloșiile PSD lovește iar. E crunt!

Podul peste Dunăre de la Giurgiu-Ruse a fost inaugurat în 1954, iar ultima reparaţie capitală a fost efectuată în 1997. În anul 2013 a fost inaugurat podul de la Calafat-Vidin, cel de-al doilea pod de trecere peste Dunăre între România şi Bulgaria. Distanţa dintre cele două poduri peste Dunăre între România şi Bulgaria este de 400 de kilometri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.