Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria și România colaborează pentru a îmbunătăți navigația pe Dunăre

Ministerul Mediului
Fast Danube navigatie dunare

Bulgaria şi România au pregătit un proiect comun pentru a îmbunătăţi navigaţia pe Dunăre, a anunţat marţi Ministerul Transporturilor de la Sofia, transmite BTA.

Proiectul FAST Danube 2, care a fost prezentat în cursul acestei zile pentru a beneficia de finanţare de la Mecanismul pentru Interconectarea Europei, prevede implementarea de soluţii tehnice pe sectorul comun româno-bulgar al Dunării care vor îmbunătăţi condiţiile de navigaţie şi siguranţa traficului, potrivit Agerpres.

"În doar câteva luni, am demarat acţiuni concrete cu privire la două proiecte cheie cu România, care timp de mai mulţi ani au fost doar în stadiul de wishful thinking", a declarat ministrul bulgar al Transporturilor, Georgi Gvozdeikov, la ceremonia de semnare a documentelor. Potrivit lui Gvozdeikov, graţie voinţei politice solide şi a dialogului între guvernele bulgar şi român, cele două ţări lucrează în mod activ la îmbunătăţirea conectivităţii de transport în regiunea Dunării. "Această investiţie este importantă pentru că va face râul navigabil timp de 340 de zile pe an, în loc de 280 de zile în prezent, şi asta este un avantaj pentru afaceri", a subliniat Gvozdeikov.

Ministerul Transporturilor din Bulgaria şi Ministerul Transporturilor din România au depus o cerere comună la Agenţia Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură şi Mediu (CINEA). Valoarea orientativă a proiectului este de 230 de milioane de euro, din care partea de grant este de până la 85%. Rezultatele procedurii de evaluare a proiectului sunt aşteptate în luna iulie 2024.

Pe partea românească, coordonatorul proiectului este Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, în timp ce pe partea bulgară partenerul este Agenţia Executivă pentru Explorarea şi Întreţinerea Fluviului Dunărea.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.