Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria va reduce temporar TVA pentru restaurante, cărţi şi produse pentru copii la 9%, de la 1 iulie

tva

Bulgaria va reduce temporar taxa pe valoare adăugată (TVA) pentru restaurante, cărţi şi produse pentru copii la 9%, de la 1 iulie, a anunţat miercuri agenţia fiscală din această ţară, transmite Novinite, anunță news.ro.

Astfel, de la 1 iulie, măsura se va aplica pentru cărţi, restaurante, servicii de catering, alimente pentru bebeluşi şi scutece. Măsura este temporară şi va fi valabilp până la 31 decembrie 2021.

Citește și: Codrin Ștefănescu a explodat la adresa ministrului Muncii: Sinistra nu a scos o vorbă despre majorarea pensiilor, despre salarii și șomeri

De această măsură vor beneficia nu doar hotelierii, ci şi publisherii şi distribuitorii de cărţi, inclusiv în ediţii electronice.

Modificările se vor aplica şi comercianţilor de produse pentru copii, respectiv alimente pentru bebeluşi şi copii, scutece şi produse pentru igienă.

În Bulgaria nu există o cotă redusă de TVA pentru produsele de primă necesitate, cum ar fi alimentele sau medicamentele, cota standard fiind de 20%. O cotă mai mică a TVA, de 9%, este aplicată agenţiilor de turism, pentru servicii de cazare şi de transport al turiştilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.