Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bundesbank: Creșterea economică în Germania va stagna în trimestrul patru, dar nu va intra în recesiune

pixabay.com
diverse, trend, economie

Creșterea economică în Germania va stagna în trimestrul patru, dar nu va intra în recesiune, existând semnale că sectoarele industriale ale țării s-ar putea stabiliza, a declarat luni Bundesbank, citată de Reuters, anunță MEDIAFAX.

Conform sursei precizate, Germania a scăpat de recesiune trimestrul trecut, cu o expansiune trimestrială cu 0,1% mai bună decât cea prevăzută, dar cifra indică o stabilizare și nu o revenire, întrucât sectorul exporturilor continuă să fie afectate.

Citește și: Cătălin Rădulescu îi arată ușa primarului care a spus că Dăncilă nu e un candidat bun: 'Probabil se gândea la dânsul'

"Încetinirea economiei germane va continua, probabil, în al patrulea trimestru al anului 2019", a declarat Bundesbank într-un raport economic lunar. „Cu toate acestea, nu este probabil ca economia să încetinească semnificativ. După cum stau lucrurile în prezent, producția economică generală ar putea stagna mai mult sau mai puțin", relatează sursa precizată.

Războiul comercial global, precum și schimbarea obiceiurilor consumatorilor din China au împins industria Germaniei în recesiune, dar economia internă a rămas surprinzător de rezistentă.

O explicație pentru rezistența economiei Germaniei este faptul că firmele germane își păstrează personalul chiar și în perioadele dificile, de teama că după ce declinul va trece, nu vor mai găsi muncitori calificați.

„Nu există niciun motiv să vă temeți că Germania va intra în recesiune”, a adăugat Bundesbank.

Citește și: Noul avocat al mamei Luizei Melencu aruncă în aer cazul Caracal: de la dosar LIPSESC probe privind moartea Luizei

Banca centrală a remarcat, de asemenea, că există câteva semnale ale tentativelor de stabilizare în ceea ce privește cererea industrială.

„Deoarece este probabil ca piața muncii să rămână destul de robustă și salariile să crească considerabil, perspectivele de venit ale gospodăriilor ar trebui să rămână favorabile”, au spus oficialii băncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.