Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bundestag-ul îi va aduce un omagiu lui Mihail Gorbaciov

bundestag

Parlamentul german îi va aduce miercurea viitoare un omagiu fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov, decedat marţi la vârsta de 91 de ani, transmite DPA.

Preşedinta Bundestag-ului, Bärbel Bas, îl va omagia pe Gorbaciov înaintea începerii dezbaterii generale cu privire la bugetul federal pe anul 2023, a anunţat joi administraţia acestei camere legislative, potrivit Agerpres.

În memoria lui Gorbaciov va fi păstrat un minut de reculegere, iar steagurile de pe clădirea Reichstag-ului (parlament) vor fi coborâte în bernă pe tot parcursul zilei.

Prin politicile sale reformiste, ultimul lider al Uniunii Sovietice şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace este considerat unul dintre părinţii reunificării germane petrecute la 3 octombrie 1990, la doar un an după căderea Zidului Berlinului.

Tot joi, ministrul de interne al landului Berlin, Iris Spranger, a anunţat că drapelele vor fi în bernă sâmbătă în capitala germană cu ocazia funeraliilor lui Mihail Gorbaciov, ce vor avea loc în aceeaşi zi la Moscova.

'Dorim să aducem un omagiu cuvenit cetăţeanului nostru de onoare şi pentru ceea ce el a făcut pentru schimbarea politică în RDG', a declarat Iris Spranger.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.