Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bundeswehr-ul a comandat şapte elicoptere Airbus H145 pentru misiuni de căutare şi salvare

Dmitriy Vinogradov / Sputnik
elicopter rus

Biroul Federal pentru echipamente, informaţii şi suport in-service ale Forţelor Armate germane - Bundeswehr a comandat şapte elicoptere Airbus H145 care vor înlocui flota uzată de elicoptere Bell UH-1D folosite în misiuni de căutare şi salvare, a anunţat, vineri, grupul francez Airbus, conform news.ro.

Aparatele vor fi livrate în 2020 către bazele Niederstetten, Holzdorf şi Nörvenich, iar Airbus Helicopters va asigura şi servicii de logistică, reparaţii şi mentenanţă a elicopterelor.

”Suntem mândri că am primit o nouă comandă de la Bundeswehr pentru familia noastră H145. Aceasta va contribui la standardizarea flotei de elicoptere uşoare a Bundeswehr”, a spus vicepreşedintele executiv pentru programe privind elicopterele uşoare şi programe guvernamentale la Airbus Helicopters, Wolfgang Schoder.

Potrivit unui acord semnat cu Ministerul Federal al Transporturilor, Bundeswehr îndeplineşte şi misiuni de căutare şi salvare în cazul accidentelor aviatice pe teritoriul Germaniei şi are în permanenţă pregătită o flotă de elicoptere pentru misiuni de căutare şi salvare. Modelul Bell UH-1D utilizat în acest moment de Bundeswehr a intrat în serviciu la începutul anilor 1970.

”Printre alte caracteristici, elicopterele H145 LUH SAR (Light Utility Helicopter Search and Rescue) sunt echipate cu camere şi lumini de căutare de înaltă performanţă, transmiţătoare de localizare ale sistemelor de urgenţă şi o suită întreagă de sisteme medicale, instrumente de ridicat şi cârlige de transport, care pot fi folosite de exemplu pentru a transporta rezervoare folosite la stingerea incendiilor”, se arată în comunicat.

H145M, versiunea militară a H145, este un elicopter uşor cu două motoare, testat şi utilizat, care a fost livrat pentru prima dată Bundeswehr-ului în 2015, fiind comandat ulterior şi de către Serbia, Ungaria, Tailanda şi Luxembourg. Disponibilitatea pentru misiuni a elicopterelor H145M aflate deja în serviciu este de peste 95%, potrivit Airbus.

În Laupheim, Bundeswehr operează 15 H145M drept elicoptere uşoare de suport pentru forţele speciale. Piloţii de elicopter din toate ramurile forţelor armate se antrenează pe H135, ”sora mai mică” a lui H145, potrivit companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.