Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bunicuţa excentrică: Mama şefului arestat de la Anticorupţie, proprietară de bolizi de lux

masini

Comisarul șef Constantin Ispas, şeful DGA Prahova, a fost arestat preventiv miercuri. Acesta este acuzat de DNA luare de mită, trafic de influență (3 infracțiuni), efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spălare a banilor, cercetare abuzivă,.

Poliţistul imprumuta bani cu camătă și deținea un parc auto de lux. Mașinile nu erau trecute în declarațiile de avere, fiind înmatriculate pe numele fiului său şi al mamei sale, femeie în vârstă de 76 de ani.

Vezi şi: A plâns degeaba. Marele şef Anticorupţie din Prahova, 30 de zile după gratii

"Analizând declaraţiile de avere întocmite de către Ispas Constantin, se constată faptul că, în perioada 2009-2014, Ispas Constantin nu şi-a declarat venituri obţinute din alte activităţi.

Cu toate acestea, conform bazei de date M.A.I. - DEPABD, Ispas Constantin a înregistrat în perioada 2010-2014 următoarele achiziţii de bunuri mobile, respectiv autoturisme pe care le-a înregistrat ca atare cu ocazia înmatriculării lor la serviciul de resort:

- Autoturism marca Mitsubishi ASX înmatriculat sub nr. PH-**** înmatriculat la 09.04.2013.

- Autoturism marca Audi A6 înmatriculat la data de 24.11.2011 sub nr.PH-**** - vândut la data de 15.07.2013.

Fiul acestuia, Ispas Mihai-Constantin, asociat şi administrator la S.C. Iahim Logistic S.R.L. şi asociat la S.C. Niros Com S.R.L., societăţi comerciale care, conform declaraţiilor şi situaţiilor fiscale depuse la organele de control fiscal, nu au înregistrat profit, conform bazei de date M.A.I.- DEPABD, a înregistrat în perioada 2010-2014 următoarele achiziţii de bunuri mobile, respectiv autoturisme pe care le-a înregistrat ca atare cu ocazia înmatriculării lor la serviciul de resort:

- Autoturism marca VW Golf înmatriculat sub nr. PH-**** la data de 17.10.2010 (când încă nu împlinise vârsta de 18 ani), radiat la data de 26.07.2012.

- Autoturism marca Audi A 4 înmatriculat la data de 30.07.2012 sub nr. PH-****.

- Autoturism marca Toyota Aygo înmatriculat la data de 22.07.2011 sub nr. PH-****.

Mama inculpatului Ispas Constantin, Ispas Elena, în vârstă de 76 de ani are înregistrate ca înmatriculate pe numele său un număr de două autoturisme de lux respectiv:

- Autoturism marca BMW 320D înmatriculat la data de 22.12.2014 sub nr. PH-****.

- Autoturism marca VW Passat CC înmatriculat la data de 16.05.2014 sub nr. PH-****", se arată în referatul DNA.

Vezi şi: OFICIAL DNA - De ce au fost reţinuţi şefii de la Anticorupţie şi Crimă Organizată

Potrivit DNA, prin folosirea influenţei sale determinată de poziţia socială instituţională, Ispas Constantin a înlesnit iniţierea unor rapoarte contractuale între reprezentanţii unor persoane juridice, pentru a primi în schimb sume de bani, alte foloase sau bunuri, dar şi pentru a-şi asigura şi conserva pentru prezent şi viitor, un folos material direct şi injust rezultat din acordarea unui împrumut de bani cu dobândă aceloraşi persoane fizice.

În perioada anilor 2010-2014, Ispas Constantin a ascuns și disimulat adevărata natură a provenienţei, dispoziţiei și circulaţiei sau a proprietăţii bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni de corupţie, prin aceea că proveniența sumelor astfel acumulate din comiterea infracțiunilor de corupție și asimilate acestora a fost disimulată, în parte, prin acordarea de împrumuturi purtătoare de dobândă, dar și prin introducerea în alt circuit ilegal a acestora folosite la achiziționarea de bunuri imobile şi autoturisme înmatriculate pe numele mamei sale, Ispas Elena şi a fiului său, Ispas Mihai Constantin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.