Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Burj Khalifa,cel mai înalt zgârie-nori din lume, iluminat prin donaţii pentru persoanele vulnerabile

Foto boardingpass.ro
burj khalifa tricolor dubai

Câte un bec LED amplasat pe faţada clădirii Burj Khalifa din Dubai, cel mai înalt zgârie-nori din lume, va fi aprins la fiecare donaţie făcută în beneficiul celor mai vulnerabile persoane pe durata epidemiei de coronavirus din Emiratele Arabe Unite, informează AFP.

Administratorii acestei clădiri-turn cu înălţimea de 828 de metri sprijină o campanie lansată sâmbătă de Guvernul din Dubai, ce vizează furnizarea a 10 milioane de mese zilnice pentru persoanele cu venituri modeste.

Campania a fost lansată cu ocazia lunii Ramadanului, o perioadă de post pentru musulmani, dar şi de reculegere, rugăciune şi acte de caritate.

La fiecare donaţie de 10 dirhami (2,7 dolari), reprezentând costul unei mese, unul dintre cele 1,2 milioane de becuri LED amplasate pe faţa clădirii este aprins.

Duminică, la mai puţin de 24 de ore după lansarea campaniei, o numărătoare realizată în direct şi afişată pe site-ul turnului indica faptul că au fost făcute deja peste 176.000 de donaţii.

Celebrul zgârie-nori din Dubai este adeseori iluminat în semn de solidaritate cu ţările care se confruntă cu situaţii de criză, precum Australia, unde regiuni întinse au fost devastate de incendii de vegetaţie, dar şi cu China şi Italia, grav afectate de pandemia de COVID-19 potrivit Agerpres.

"Reprezentarea donaţiilor prin lumini (...) reflectă speranţa că micile acte de caritate vor aduce multe beneficii pentru comunităţile mai puţin favorizate, în contextul în care ţara noastră îşi continuă lupta împotriva pandemiei", au subliniat reprezentanţii Biroului de informare din Dubai într-un comunicat.

Săptămâna trecută, Emiratele Arabe Unite au relaxat o parte dintre restricţiile ce vizau izolarea populaţiei la domiciliu, adoptate pentru a frâna propagarea noului coronavirus.

Dubai, unul dintre cei şapte membri ai federaţiei Emiratelor Arabe Unite, a impus măsuri de izolare totală a populaţiei sale în ultimele săptămâni.

Economia acestui emirat depinde puternic de comerţ, turism şi sectorul imobiliar, iar restricţiile adoptate au afectat profund companiile din aceste sectoare de activitate.

Dubai primeşte pe teritoriul său milioane de muncitori străini, dintre care unii au rămas fără locuri de muncă din cauza epidemiei de coronavirus, iar alţii se confruntă cu dificultăţi economice.

Emiratele Arabe Unite au raportat deocamdată, conform statisticilor oficiale, peste 14.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 126 de decese. Acest stat ocupă locul al doilea în topul ţărilor cu cele mai multe cazuri confirmate de infectare cu SARS-CoV-2 în regiunea Golfului Persic, după Arabia Saudită, care a recenzat peste 25.000 de contaminări şi 176 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.