Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Burleanu susține că Ionuț Lupescu nu dorește să candideze la președinția FRF în 2018

razvan burleanu

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că Ionuț Lupescu, în prezent director al Comisiei Tehnice a UEFA, nu dorește să candideze la alegerile pentru președinția FRF din primăvara anului 2018. "M-am întâlnit la finala Ligii Campionilor cu Ionuț Lupescu, la fel și cu Mircea Lucescu. Ionuț Lupescu în niciuna dintre discuțiile pe care le-am avut nu și-a manifestat dorința de a candida la președinția FRF. A infirmat orice interes din această perspectivă", a spus Burleanu la finalul Comitetului Executiv al FRF de luni, conform Agerpres.

Burleanu susține că modificarea din statutul FRF, aprobată în Adunarea Generală din 27 mai, conform căreia o persoană "trebuie să fi îndeplinit un rol activ în fotbalul asociație (ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB sau structuri sportive) pentru cel puțin 2 ani în ultimii 5 ani anteriori datei la care este propus ca și candidat" nu se va aplica la alegerile din 2018.

El evitat însă să afirme clar dacă Ionuț Lupescu îndeplinește această condiție. "Se cunosc procedurile greoaie pe care le avem pentru a aproba un statut. Astfel că modificările luate la Adunarea Generală vor intra în vigoare peste aproape doi ani. Astfel că sunt șanse foarte mari ca alegerile următoare să fie organizate în baza actualului statut. Așa că nu e nicio problemă. Domnul Ionuț Lupescu este implicat azi într-o zonă tehnică la UEFA și cu siguranță ar avea nevoie și de experiență într-o zonă de management. Trebuie să facem această distincție", a menționat președintele.

Întrebat dacă a fost bine că această regulă nu exista când a candidat în 2014 pentru că nu o îndeplinea, Răzvan Burleanu a răspuns: "Aceasta este interpretarea dumneavoastră. Repet, sunt șanse foarte mari ca următoarele alegeri să fie organizate după actualul statut".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.