Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de la Bucureşti a deschis în creştere şedinţa de marți: cele mai mari creşteri le aveau companiile Sphera Franchise Group, Antibiotice şi Turbomecanica

bvb

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere şedinţa de marţi, iar BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 companii cu excepţia SIF-urilor, înregistra o apreciere de 0,27%, până la valoarea de 8.606,69 de puncte, la jumătate de oră după debutul tranzacţiilor, informează Agerpres.

Citește și: BNR: Numărul tranzacțiilor imobiliare a scăzut în România

Indicele BETPlus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în creştere cu 0,28%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor se aprecia cu 0,09%. BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, indica o scădere uşoară, de 0,1%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, consemna o apreciere de 0,17%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, cobora cu 0,25%.

Valoarea totală a schimburilor realizate în prima jumătate de oră de la deschiderea şedinţei BVB de marţi se ridica la 13,204 milioane lei (2,8 milioane euro), principalele tranzacţii fiind realizate cu titluri BRD-GSG (8,364 milioane lei) şi Banca Transilvania (2,789 milioane lei).

Cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau companiile Sphera Franchise Group (+3,47%), Antibiotice (+1,47%) şi Turbomecanica (+1,19%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Nuclearelectrica (-7,69%), Rompetrol Well Services (-2,92%) şi SIF Oltenia (-1,42%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.