Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere: cele mai afectate au fost societățile Erste Group Bank, Societatea Energetica Electrica şi BRD

realitatea.net
criza bursa

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de vineri, iar tranzacţiile realizate la 30 de minute după debut se ridicau la 1,35 milioane de lei (279.170 euro), informează Agerpres.

Citește și: România are probleme: deficitul comercial este în creștere și a ajuns la aproape 742,3 milioane de euro

BET, indicele care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, înregistra o scădere de 0,54%, până la valoarea de 8.498,60 puncte, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, pierdea 0,52%. Indicele BET-FI al SIF-urilor se aprecia cu 0,36%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, era pe minus cu 0,77%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a deschis în coborâre cu 0,42%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, era în scădere cu 0,39%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Purcări Wineries Public Company Limited (+2,74%), Bittnet Systems SA Bucureşti (+0,9%) şi Fond Deschis de Investiţii ETF Tradeville (+0,55%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Erste Group Bank (-3,02%), Societatea Energetica Electrica (-1,43%) şi BRD (-1,01%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.