Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de la Bucureşti a închis cu scăderi pe majoritatea indicilor şedinţa de tranzacţionare de marţi

bvb

Bursa de Valori Bucureşti a închis cu scăderi pe majoritatea indicilor şedinţa de marţi, iar valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 36,62 milioane de lei (7,51 milioane de euro), anunță AGERPRES.

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,14%, până la 10.215,96 de puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat un declin de 0,11%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a "pierdut" 0,24%.

În acelaşi timp, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în scădere cu 0,38%.

De asemenea, indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 0,83%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în scădere cu 0,16%.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Băncii Transilvania, care au generat schimburi în valoare de 4,98 milioane de lei, urmate de titlurile OMV Petrom, cu 4,26 milioane de lei, şi de cele ale Sphera Franchise Group (3,81 milioane de lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Romcarbon, în creştere cu 7,78%, Sinteza (+5,04%) şi Patria Bank (+4,09%).

În schimb, cele mai importante scăderi au fost consemnate de titlurile Uztel (-12,34%), Vrancart (-3,3%) şi Casa de Bucovina - Club de Munte (-2,79%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.