Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere pe majoritatea indicilor şedinţa de miercuri

bursa

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere pe majoritatea indicilor şedinţa de miercuri, iar valoarea tranzacţiilor s-a situat la 39,46 milioane de lei (8,32 milioane euro).

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 acţiuni cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o apreciere de 0,2%, până la 9.502,48 puncte. BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere cu 0,19%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis în urcare cu 0,14%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,10%. Indicele SIF-urilor, BET-FI, a înregistrat o apreciere uşoară de 0,04%.

Indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a consemnat şi el un avans uşor tot de 0,04%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Banca Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 10,83 milioane de lei, urmate de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (10,04 milioane de lei) şi Electrica (4,34 milioane de lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile UAMT, care s-au apreciat cu 9,71%, Prebet (+6,85%) şi Electroputere (+2,38%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile TMK-Artrom (-3,89%), Conted (-3,7%) şi Zentiva (-3,22%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.