Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de la Bucureşti a închis marţi pe roşu

bvb

Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de marţi, valoarea totală a tranzacţiilor cifrându-se la 58,72 milioane de lei (12,06 milioane de euro), aproape la jumătate faţă de şedinţa precedentă, când s-au consemnat 107,53 milioane de lei (22,92 milioane de euro), potrivit Agerpres.

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,70% şi a ajuns la 9.065,88 puncte. BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o scădere de 0,68%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 0,67%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat cu 0,40%.

Citește și: Stelian Tănase îl desființează pe primarul Brașovului, Allen Coliban, după ce a mințit în CV: Este un impostor, pur și simplu – un mare mincinos.

De asemenea, indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a înregistrat un recul cu 0,82%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în scădere cu 0,40%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Erste Group Bank au generat tranzacţii în valoare de 12,93 milioane de lei, urmate de titlurile Băncii Transilvania, cu 7,71 milioane de lei, şi de cele ale BRD-Group Societe Generale, cu 2,82 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Carbochim, în creştere cu 13,64%, Erste Group Bank (+5,03%) şi Sinteza (4,27%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de titlurile COS Târgovişte (-14,07%), Promateris (-10,82%) şi Dafora (-4,41%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.