Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de miercuri

BVB
BVB Bursa de la Bucuresti

Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de miercuri, cu o valoare a tranzacţiilor de 36,24 milioane de lei (7,33 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,62%, până la 12.286,03 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere de 0,59%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis în urcare cu 0,64%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a apreciat cu 1,05%, potrivit Agerpres.ro.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în creştere cu 0,38%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a apreciat cu 0,44%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, s-a depreciat cu 0,57%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Fondul Proprietatea, care au generat schimburi în valoare de 9,92 milioane de lei, urmate de titlurile OMV Petrom, cu 6,99 milioane de lei, şi de cele ale Băncii Transilvania, cu 3,55 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile SIF Hoteluri, în creştere cu 14,75%, UCM Reşiţa (+14,29%) şi Mecanică Fină (+9,15%).

În schimb, cele mai importante scăderi au fost consemnate de titlurile Romcab (-8,15%), Rompetrol Well Services (-3,82%) şi Compa (-3,81%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.