Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a adoptat noile cuantumuri ale burselor și premiilor pentru olimpici

elevi coronite

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat miercuri cuantumul minim al burselor și valoarea premiilor pentru olimpici, așa cum au fost stabilite în ședința de Guvern, potrivit Mediafax.

În ceea ce privește bursele școlare, cuantumul minim va fi 200 de lei/lună pentru bursele sociale, 150 de lei/lună pentru bursele de studiu, 200 de lei/lună pentru bursele de merit și 500 de lei/lună pentru bursa de performanță.

Ministrul Educației a mai anunțat că premiile pentru olimpicii români cresc cu cel puțin 70%. Astfel răsplata pentru un medaliat cu aur absolut la o olimpiadă internațională este 20.000 de lei. Premiul se acordă și școlii, a precizat ministrul Cîmpeanu. Pentru un premiu la competiție regională, elevul va primi cel mult 7.500 de lei, iar premiul 1 la Olimpiada națională va fi răsplătit cu 1.000 de lei.

De asemenea, în ședința de miercuri a Guvernului a fost aprobată ordonanța de urgență prin care crește de la 300 la 350 a numărului de școli incluse în programul Masă Caldă în școli.

„În fiecare județ, numărul este cel puțin dublu, în unele locuri se triplează. Masa face de multe ori diferenta dintre decizia părinților de a-și trimite copiii la școală și de a nu-și trimite copiii la școală”, a explicat ministrul Educației.

În proiectul legii România Educată este prevăzut ca din septembrie 2023 numărul beneficiarilor să crească până la cel puțin un milion de elevi, a precizat Sorin Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.