Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele au început să crească, după ce SUA au anunțat că e posibil să apară un tratament pentru coronavirus

pixabay.com
diverse, grafice, economie

Optimismul generat de o posibilă descoperire în perspectivă a unui tratament împotriva noului coronavirus a condus vineri la o creştere a indicelui FTSE al bursei londoneze, după apariţia unor informaţii despre rezultatele primului studiu clinic efectuat în SUA asupra pacienţilor COVID-19 trataţi cu medicamentul antiviral remdesivir, potrivit The Guardian.

În cadrul acestui studiu clinic efectuat la Spitalul Universitar din Chicago au fost evaluate 125 de persoane, dintre care 113 au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus şi tuturor li s-au administrat doze zilnice de remdesivir, antiviral folosit până în prezent pentru a trata Ebola. Doi pacienţi au murit, dar cei mai mulţi dintre ceilalţi au fost externaţi, întrucât simptomele lor s-au ameliorat considerabil, potrivit rezultatelor preliminare ale acestui studiu anunţate de publicaţia medicală Stat News, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Trăiască banii de la stat! O firmă controlată de către Sebastian Ghiță dă lovitura pe timp de pandemie! .

Totuşi, într-o înregistrare video obţinută de această publicaţie, specialista în boli infecţioase care supervizează studiul, Kathleen Mullane, spune că încă este dificil de tras concluzii, întrucât nu avem deocamdată rezultatele unei comparaţii cu un grup placebo, dar subliniază că unii pacienţi nu au mai avut nevoie de ventilatoare la numai o zi după începerea tratamentului.

În urma relatării despre acest studiu clinic indicele FTSE 100 al bursei din Londra a crescut cu 3%, în timp ce se aşteaptă ca Wall Street să redeschidă cu o creştere şi mai mare. ''Rezultatele studiului au transmis o nouă undă de optimism pe pieţe, întrucât mulţi văd în aceasta un posibil început al sfârşitului crizei coronavirusului'', explică analistul financiar Joshua Mahony.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.