Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele europene au deschis în scădere, influențate de situația din Marea Britanie

Bursele europene au închis miercuri în scădere, influenţate de inflaţia din Marea Britanie, aflată la maximul ultimilor 40 de ani, temerile legate de creşterea preţurilor afectând ambele părţi ale Atlanticului, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 1,1%, iar cele mai mari pierderi au fost consemnate de acţiunile tehnologice, a căror componentă a scăzând cu 2,8%, informează News.ro.

Inflaţia din Regatul Unit a urcat în aprilie la un maxim al ultimilor 40 de ani, de 9%, alimentată de preţurile alimentelor şi energiei, care au crescut puternic, potrivit datelor oficiale publicate miercuri, care arată o escaladare a crizei costului vieţii.

În Statele Unite, acţiunile au scăzut puternic, Dow Jones Industrial Average coborând cu 800 de puncte, iar S&P 500 şi Nasdaq cu 3%, după un avertisment din partea retailerului Target că întreruperile lanţului de aprovizionare şi costurile mai mari au afectat profiturile companiei.

Marţi, preşedintele Rezervei Federale din SUA, Jerome Powell, a spus că este hotărât să majoreze dobânzile până când inflaţia va încetini.

La începutul lunii mai, banca centrală a SUA a majorat dobânzile cu jumătate de punct procentual – cea mai mare creştere din ultimele două decenii.

Pieţele globale au rămas blocate de temerile privind înăsprirea agresivă a politicii monetare şi încetinirea creşterii economice.

În ceea ce priveşte mişcarea individuală a preţului acţiunilor, acţiunile producătorului de turbine eoliene Siemens Gamesa au crescut cu peste 12,5% după ce Reuters a relatat că Siemens Energy pregăteşte o ofertă pentru a cumpăra o treime rămasă din companie pe care nu o deţine deja.

În schimb, acţiunile operatorul anglo-german de turism TUI au scăzut cu 13% după o plasare de acţiuni.

Indicele DAX al bursei din Frankfut a scăzut cu 1,26%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,2%, iar indicele londonez FTSE 100 a coborât cu 1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.