Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele europene în scădere accentuată, pe fondul temerilor unui nou val de COVID - 19

bursa

Bursele europene au scăzut miercuri de la maximul a două săptămâni, investitorii devenind prudenți, în urma creșterii numărului de cazuri de coronavirus la nivel global și temerilor legate de un al doilea val al pandemiei, potrivit Mediafax.

Indicele pan-european STOXX 600 a scăzut cu 1,5%, antrenat de sectoarele sensibile din punct de vedere economic, cum ar fi călătoriile și timpul liber, producătorii auto și băncile.

Multe state americane au raportat creșteri record ale infecțiilor cu COVID-19, pe fondul eliminării restricțiilor, în timp ce mass-media raportează că țările din Uniunea Europeană se pregătesc să restricționeze accesul americanilor.

Citește și: Veste mare! Anumiți români vor avea parte de beneficii uriașe

Investitorii au avut un impuls marți, după ce datele au arătat îmbunătățirea afacerilor în Franța și Germania, precum și pe fonssul asigurărilor oferite de Casa Albă cu privire la acordul comercial dintre SUA și China.

Miercuri indicele DAX din Germania a scăzut cu 1,9%, în ciuda sondajului institutului Ifo, care a arătat cea mai puternică creștere înregistrată vreodată a moralului de afaceri din țară, în iunie.

Indicele britanic FTSE 100 avea, la ora transmiterii știrii un minus de 2,11%, AEX din Amsterdan scădea cu 1,54%, Cac 40 din Paris cu 1,57% iar indicele spaniol IBEX avea o scădere de 1,46%.

La București la ora 15.00 indicele BET era în roșu, dar cu un minus de numai 0,03%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.