Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele europene sunt în cadere, au închis vineri în scădere: Majorările de dobânzi ale băncilor centrale şi îngrijorările legate de bănci, printre cauze

realitatea.net
criza bursa

Pieţele bursiere europene au închis vineri în scădere, investitorii făcând bilanţul unei săptămâni de majorări ale dobânzilor de către băncile centrale şi analizând cele mai recente ştiri din sectorul bancar, care au dus la declinul titlurilor băncilor, transmite CNBC, potrivit news.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în declin cu 1,4% şi aproape toate sectoarele au înregistrat scăderi.

Pieţele şi-au redus uşor pierderile după ce preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, le-a declarat liderilor UE că sectorul bancar din zona euro este rezistent datorită capitalului puternic, a poziţiilor de lichiditate şi a reformelor post-2008.

Ea a mai spus că setul de instrumente al BCE a fost echipat pentru a furniza lichiditate sistemului financiar, dacă este necesar.

Dar componanta băncară a indicelui a scăzut cu 3,8%, în ciuda acestor asigurări.

Citigroup a retrogradat în această săptămână sectorul bancar european la ”neutru” ,de la ”supraponderare”, invocând efectele înăspririi continue a politicii monetare.

Acţiunile Deutsche Bank şi-au redus pierderile din prima parte a şedinţei

Acţiunile Deutsche Bank şi-au redus pierderile din prima parte a şedinţei, pentru a încheia în scădere cu 8,5%, extinzând o scădere de 3,2% de joi, după ce swapurile sale de credit default, o formă de asigurare pentru deţinătorii de obligaţiuni, au crescut.

UBS, Societe Generale, Barclays şi BNP Paribas au fost printre băncile ale căror acţiuni au scăzut puternic.

Indicele acţiunilor companiilor din sectorul petrolului şi gazelor au scăzut cu 2,8%, ale companiilor de construcţii cu 3,1%, iar cele ale companiilor industriale cu 2,5%.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a coborât cu 1,66%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,74%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,26%. La Milano, indicele FTSE MIB a coborât cu 2,23%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.