Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele se clatină puternic după declararea pandemiei de coronavirus. Indicii de pe Wall Street au închis în scădere puternică

realitatea.net
criza bursa

Acţiunile de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de miercuri în scădere puternică, iar indicele Dow Jones a confrimat instalarea pieţei ”bear” pentru prima oară de la criza financiară globală din 2008, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că epidemia de coronavirus este o pandemie, transmite Reuters preluat de news.ro

Vezi și: Adrian Streinu-Cercel SPULBERĂ mitul spirtului: 'NU dezinfectează, iar vitamina C nu te salvează de coronavirus'

Toţi cei trei indici majori de pe Wall Street au închis în scădere puternică, iar S&P 500 şi Nasdaq Composite se află cu 19% sub nivelul record atins pe 19 februarie.

Piaţa bear este confirmată atunci când un indice închide cu cel puţin 20% sub cel mai recent nivel record.

Participanţii din piaţă au fost agitaţi în urma informaţiei potrivit căreia Casa Albă a ordonat ca întâlnirile la nivel înalt referitoare la coronavirus să fie clasificate.

Incertitudinile sunt amplificate de lipsa detaliilor legate de planurile administraţiei Trump pentru măsuri de stimulare fiscale.

Boeing a avut cea mai mare influenţă negativă asupra indicelui Dow Jones, cu un declin de 18,2%, după anunţarea planului de a accesa integral un împrumut de 13,8 miliarde de dolari, cel mai devreme vineri.

Producătorul american de avioane a înregistrat cel mai amplu declin al acţiunilor pe parcursul a trei zile, mai grav decât cel consemnat după atacurile din 11 septembrie 2001.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în declin cu 5,86%, S&P 500 cu 4,89%, iar Nasdaq Composite cu 4,7%.

Volumul tranzacţiilor a fost de 15,10 miliarde de acţiuni, comparativ cu media ultimelor 20 de zile, de 11,92 miliarde de acţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.