Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Streinu-Cercel SPULBERĂ mitul spirtului: 'NU dezinfectează, iar vitamina C nu te salvează de coronavirus'

Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Streinu-Cercel

Profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel explică faptul că spirtul nu este bun ca dezinfectant și spulberă astfel mitul românilor. Cerlcel a precizat, la Antena 3, că dezinfectarea în cazul epidemiei de coronavirus de face cu substanțe pe bază de clor și pe bază de biocide.

REACȚIE - Alexandru Rafila îl contrazice pe Adrian Streinu-Cercel, în privința eficienței alcoolului sanitar: 'Spirtul are un efect dezinfectat'

"Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu este bun. Substanţele pe bază de alcool, dar speciale, pe bază de biocide sunt bune. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina, pentru că s-a demonstrat că nu este activă pe coronavirus. Este lucru cert în documentele oficiale ale OMS. Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi", a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Citește și:  Izvorul vieții nu este izvorul morții, iar bisericile din noi nu le puteți închide - OPINIE

Totodată, renumitul medic a transmis că tratamentul intravenos cu vitamina C nu este indicat pentru coronavirusul din China.

”Este fals, fals cu majuscule! Omul nu face deficit de vitamine aşa, din senin. Cât timp o persoană mănâncă ce trebuie, nu face deficit de vitamine. Cei care fac deficit de vitamine, fac scorbut, ajung la doctor şi li se prescrie vitamina C. Dar asta se întâmpla acum sute de ani, pe corăbii. Nu mai este cazul.”, a declarat Cercel.

Citește și: Avertisment dur: Nu cred că virusul mai poate fi oprit .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.