Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele şi băncile europene au deschis şedinţa de marţi în creştere

Bursele europene au prelungit marţi tendinţa de revenire, pe fondul absenţei de noi evoluţii în criza bancară şi înaintea unei reuniuni de două zile la Banca centrală americană, informează AFP.

Bursa de la Paris a deschis şedinţa de marţi în creştere cu 1,08%, Bursa de la Frankfurt a crescut cu 0,86% iar cea de la Londra cu 0,58%. Sectorul bancar european a înregistrat o creştere şi mai pronunţată, cu un avans de 3,11% pentru titlurile Unicredit şi unul de 2,46% pentru Deutsche Bank, potrivit Agerpres.

Anterior, bursele asiatice au închise şi ele pe creştere, investitorii urmând tendinţa pozitivă înregistrată luni seara pe Wall Street. Indicele Hang Seng al Bursei de la Hong Kong a înregistrat o creştere de 0,92%, în timp ce indicele Kospi al Bursei de la Seul a crescut cu 0,46%. Bursa de la Tokyo a fost închisă marţi cu prilejul unei sărbători publice.

Oficialii de la Rezerva Federală americană vor începe marţi o reuniune de politică monetară de două zile, investitorii sperând la o decizie mai puţin agresivă cu privire la nivelul dobânzilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.