Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bușoi: Prin exploatarea gazelor din Marea Neagră, România contribuie la securitatea energetică a Europei şi competitivitatea industriei europene

Facebook
Cristian Busoi

Cristian Buşoi, preşedintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, a declarat că prin exploatarea gazelor din Marea Neagră, România contribuie la securitatea energetică a Europei şi competitivitatea industriei europene. Răzvan Popescu, CEO Romgaz, Aristotel Jude, deputy CEO Romgaz, Alexandru Maximescu, vicepreşedintele OMV Petrom pentru Reglementări şi Afaceri Publice Corporative au prezentat, recent, în Parlamentul European potenţialul proiectului Neptun Deep pentru întărirea securităţii energetice a României şi Europei.

”Exploatarea gazelor offshore din Marea Neagră reprezintă o bază importantă pentru securitatea aprovizionării cu energie în regiune. Prin valorificarea resurselor de gaz natural din Marea Neagră, Europa face paşi importanţi în reducerea dependenţei de importurile de energie şi în asigurarea independenţei energetice regionale”, transmite eurodeputatul într-un comunicat oficial.

Răzvan Popescu, CEO Romgaz, Aristotel Jude, deputy CEO Romgaz, Alexandru Maximescu, vicepreşedintele OMV Petrom pentru Reglementări şi Afaceri Publice Corporative au prezentat, recent, în Parlamentul European potenţialul proiectului Neptun Deep pentru întărirea securităţii energetice a României şi Europei.

”Cu o capacitate impresionantă de aproximativ 8 miliarde de metri cubi pe an, proiectul de exploatare a gazelor offshore din Marea Neagră se profilează ca o sursă esenţială de gaz natural pentru Europa. Această initiativă se aliniază perfect cu obiectivele Programului Repower EU, care vizează reducerea dependenţei de importurile de gaz din Rusia şi susţinerea tranziţiei energetice către surse sigure, mai curate. Prin înlocuirea cărbunelui şi oferirea unei resurse constante, care să completeze energia regenerabilă, proiectul aduce un impuls semnificativ eforturilor de decarbonizare”, se arată în comunicat.

La evenimentul de prezentare, Jerzy Buzek, fost Prim-Ministru al Poloniei şi Preşedinte al Parlamentului European, a evidenţiat provocările aduse de războiul provocat de Rusia în Ucraina şi a salutat proiectul pentru potenţialul său de a consolida securitatea aprovizionării cu energie, atât pentru ţările din regiunea Mării Negre, cât şi pentru întreaga Uniune Europeană.

Cristian Buşoi, preşedintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, a subliniat, la rândul său, avantajele multiple pe care proiectul Neptun Deep le aduce Uniunii Europene: de la contribuţia la tranziţia energetică, la sprijinul pentru sectoarele economice şi îmbunătăţirea competitivităţii.

“Cred că potenţialul onshore şi offshore este important de folosit, pentru că astfel putem înlocui mai rapid importurile din Rusia, dar şi pentru reducerea generală a importurilor din regiuni cu standarde de mediu scăzute, cum ar fi nordul Africii sau Orientul Mijlociu. Marea Neagră şi România pot deveni furnizori de securitate energetică şi vor contribui la competitivitatea industrială a Europei”, a spus Cristian Buşoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.