Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Buşoi: Răspunsul Ministerului Sănătății în cazul copilului mort la Pantelimon, o tergiversare birocratică

arhiva personala
Cristian Buşoi

Vicepreşedintele PNL, Cristian Buşoi, lansează critici dure la adresa Ministerului Sănătăţii. Liberalul susţine într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO, că s-a încercat o tergiversare și chiar o mușamalizare în cazul bebelușului decedat la Spitalul Pantelimon.

Citeşte şi: Lovitură pentru Casa Regală: Guvernul a dat aviz NEGATIV (surse)

"1. Nu este justificabil faptul că Ministerul Sănătății sesizează DSP cu o lună și jumătate întârziere de la adresa părinților privind decesul bebelușului. O lună și jumătate i-a luat Ministerului Sănătății să solicite un control al DSP în cazul decesului unui copil nou-născut? Sesizarea părinților a fost depusă la MS pe 13 noiembrie, iar răspunsul din partea MS a venit abia pe 28 decembrie. Acest fapt este de neacceptat și arată clar o problemă de dezorganizare și de prost management în Ministerul Sănătății.

2. Trebuie înțeles că problema clarificării răspunderii în acest caz – ca și în alte mii de cazuri de acest fel din spitalele românești – nu este o vânătoare de “oameni răi”, ci lămurirea și clarificarea circumstanțelor, pentru a schimba o deprindere rea în sistem.

Această deprindere care omoară oameni și surpă credibilitatea sistemului este dezorganizarea și complicitatea, un amestec de reguli, proceduri și obiceiuri proaste, cimentate de-a lungul anilor. Pentru a corecta aceste deprinderi trebuie pusă lumina pe greșeli și intervenit cu rigoare administrativă, nu tergiversând birocratic, cum a făcut Ministerul Sănătății. Nu în ultimul rând, trebuie modificate procedurile. De exemplu, maniera în care spitalele raportează decesele.

3. Realitatea din spitalele românești arată cât se poate de clar că problema infecțiilor nosocomiale este încă băgată sub preș; iar acțiunea medicală este afectată, de multe ori, de prostul management sau de fondurile insuficiente.

Soluția este să fie pusă lumină pe toate aceste cazuri pentru a inhiba complicitățile și pentru a deprinde bune practici.

Este un tip de conduită la care Ministetul Sănătății poate obliga prin acțiune instituțională. Acum MS doarme pe el sau se face că nu vede, pe principul: cine este orb, nu aude și tace cine trăiește o mie de ani în pace.", potrivit comunicatului.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.