Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bustul lui Ronald Reagan va fi dezvelit în Prahova, ca simbol al luptei anticomuniste

Bustul lui Ronald Reagan va fi dezvelit in Prahova, ca simbol al luptei anticomuniste si al modernismului.

Prin politica sa intransigentă în confruntarea cu Uniunea Sovietică în perioada Războiului rece, fostul presedinte al SUA Ronald Reagan a avut o contribuție hotărâtoare la prăbușirea imperiului comunist din răsăritul Europei, fiind remarcat pentru militantismul lui anticomunist.

Din acest motiv, tarile europene ii datoreaza lui Reagan succesul luptei impotriva dominatiei Uniunii Sovietice, reprezentata de o adevarata obsesie pe care fostul presedinte american o avea fata de modernizarea tehnologiei si dezvoltarea unor noi repere de organizare mondiala.

In Romania, singurul judet care va gazdui bustul marelui sef de stat va fi judetul Prahova, proiect derulat la initiativa Fundatiei Cultural-Istorice "Mihai Viteazul" din Ploiesti, condusa de presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.

Bustul lui Reagan va fi dezvelit la inceputul lunii mai, inainte de vizita pe care delegatia Prahovei o va efectua in Statele Unite, la invitatia speciala a autoritatilor New York-eze, cu ocazia implinirii a 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre Romania si SUA.

Presedintele Consiliului Judetean Mircea Cosma apreciaza ampasarea bustului lui Ronald Reagan ca fiind doar o etapa a proiectului de recunoastere si apreciere a luptei anticomuniste a presedintelui american, urmand ca si un parc sau o piaţetă din Ploiesti sa poarte numele fostului sef de stat, scrie ph-online.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.