Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Butoanele secrete de pe telecomanda mașinii: majoritatea nu le folosesc, deși ar fi de mare ajutor

cheie auto

Majoritatea șoferilor folosesc butoanele de pe cheile mașinilor doar nivel basic: închidere, deschidere sau închidere/deschidere portbagaj. Combinațiile celor trei butoane aflate pe cheile mașinilor au multe alte funcționalități, pe care mulți dintre noi nu le utilizăm.

De exemplu, dacă ții apăsat butonul de deblocare a mașinii de pe chei, timp de câteva secunde, vei deschide simultan toate geamurile. O facilitate care te ajută mai ales pe timp de vară, atunci când vrei să aeriseşti maşina înainte de a pleca la drum, informează România TV.

De asemenea, dacă apeși butonul de închidere a mașinii timp de cinci secunde, toate geamurile se vor închide. Mai mult, dacă apeși simultan butonul de blocare a mașinii și butonul de deblocare vei avea obţine un efect interesant, în sensul că se va debloca doar uşa şoferului.

Specialiştii avertizează, însă, că este recomandat ca toate cheile maşinii să fie protejate de folii de aluminiu, pentru a nu da posibilitatea hoţilor de a „fura” undele electromagnetice emise de chei. Semnalul poate fi replicat, iar pentru a evita acest lucru, folia de aluminiu este o soluţie eficientă, funcţionând ca o barieră protectoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.