Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Buturuga mică...: Un banal spray nazal i-ar putea veni de hac coronavirusului

Adevărul.ro
spray nazal

Un banal spray nazal antiviral ar putea opri coronavirusul să ajungă în plămâni, cel puțin asta susțin oamenii de știință britanici, potrivit Daily Mail.

Medicamentul, numit Neumifil, a fost dezvoltat ca un tratament pentru gripă și probleme respiratorii. Cercetătorii au stabilit că acesta ar putea fi eficient și împotriva coronavirusului.

Citește și: Ciolacu a răbufnit! ‘Proiectul de lege cu Ținutul Secuiesc e scos la iveală când e nevoie de scandal’

Un studiu realizat de Universitatea St. Andrews, în Scoția, arată că Neumifilul oprește coronavirusul să se atașeze de celulele sistemului respirator. Medicamentul blochează interacțiunea virusului cu receptorii ACE-2, prin care SARS-CoV-2 intră în organism.

Unii cercetători sugerează că acesta este și motivul pentru care mult mai puțini fumători au dezvoltat forme grave ale bolii - există speculații că nicotina ar putea reduce numărul receptorilor ACE-2, blocând astfel accesul virusului în organism.

Citește și: Gabriela Firea, atrage atenția: ‘Anunțul lui Iohannis a crescut traficul în Capitală’

„Antiviralele clasice atacă o parte a virusului, în timp ce medicamentul nostru oprește virusul să intre în celule. Il vedem administrat ca un spray nazal, care ar trebui administrat săptămânal sau o dată la două zile”, a explicat Gary Taylor, profesor de biologie la Universitatea St. Andrews.

Încurajați de rezultatele promițătoare, cercetătorii vor acum să treacă la testarea pe animale și ulterior pe oameni, astfel că acest medicament ar putea fi disponibil abia în prima parte a anului următor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.