Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BVB a închis în creştere pe aproape toţi indicii ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii

BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere pe aproape toţi indicii şedinţa de vineri, cu o valoare a tranzacţiilor de 28,672 milioane de lei (5,798 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,36%, până la 13.187,59 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a înregistrat o creştere tot de 0,36%, potrivit Agerpres.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis pe plus cu 0,26%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI s-a redus cu 0,34%.

De asemenea, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în creştere cu 0,08%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a închis pe plus cu 0,34%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a urcat cu 0,66%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Fondul Proprietatea, cu 2,357 milioane de lei, urmate de cele ale Băncii Transilvania, care au generat schimburi în valoare de 1,612 milioane de lei, şi de titlurile Nuclearelectrica - 1,432 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Carbochim, care s-au apreciat cu 10,28%, urmate de cele ale Prefab (+6,09%) şi Aerostar (+4,61%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Ropharma (- 7,21%), SIF Banat-Crişana (-2,88%) şi Transilvania Broker de Asigurare (-2,25%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.