Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BVB a închis în creştere pe toţi indicii şedinţa de joi: Valoarea tranzacţiilor s-a cifrat la 58,16 milioane de lei

bvb

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere pe toţi indicii şedinţa de joi, iar valoarea tranzacţiilor s-a cifrat la 58,16 milioane de lei (12 milioane de euro), potrivit Agerpres.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 14,08 milioane de lei, urmate de titlurile Fondului Proprietatea, cu 13,87 milioane de lei, şi de cele ale Romgaz, cu 4,11 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Mecanica Ceahlău, care s-au apreciat cu 14,46%, Prebet (+12,41%) şi Farmaceutica Remedia (+10,26%).

Citește și: Klaus Iohannis către prefecți și șefii instituțiilor deconcentrate: Vă rog să fiți activi; situația este gravă!

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile AAGES SA (-8,87%), Aerostar (- 8,48%) şi Rompetrol Rafinare (-3,95%).

Indicele principal BET s-a apreciat cu 1,26%, la 7.384,75 de puncte. BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat un plus de 1,19%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis în creştere cu 1,56%. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o apreciere de 1,59%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în creştere cu 1,43%, iar indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a închis pe plus cu 2,82%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.