Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BVB a închis în scădere, pe majoritatea indicilor, prima şedinţă a săptămânii. Ce valoare au atins tranzacțiile

BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere, pe majoritatea indicilor, prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, cu o valoare a tranzacţiilor de 53,219 milioane de lei (10,815 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,16%, până la 11.224,08 de puncte, BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o scădere cu 0,12%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 0,09%, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Record la BVB: Indicii BET şi BET-TR sunt la maxime istorice şi au crescut cu 50 de procente în ultimul an

În acelaşi timp, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa pe plus cu 0,07%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 0,25%. Totodată, indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis pe roşu cu 0,13%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Băncii Transilvania, care au generat schimburi în valoare de 7,17 milioane de lei, urmate de titlurile Fondului Proprietatea - cu 7,14 milioane de lei, şi de cele ale OMV Petrom - 3,39 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Rompetrol Well Services, în creştere cu 14,95%, Prefab (+14,85%) şi Comelf (+9,26%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de titlurile Bermas (-13,73%), Romcab (-7,44%) şi Sinteza (-6,25%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.