Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BVB a închis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de marţi

BVB

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de marţi, iar valoarea tranzacţiilor a scăzut semnificativ faţă de ziua precedentă, la 25,89 milioane de lei (5,31 milioane de euro), de la 85,41 milioane de lei (17,537 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,03% şi a ajuns la 9.008,04 de puncte. BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat un declin de 0,05%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis pe minus cu 0,01%. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o depreciere de 0,15%, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ultim moment! BEC a publicat noile procente pentru Primăria Capitalei și sectoare. Ce noi schimbări au apărut

Indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a închis în scădere cu 0,31%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a "pierdut" 0,31%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Banca Transilvania au generat tranzacţii în valoare de 10,49 milioane de lei, urmate de titlurile Fondul Proprietatea, cu 4,4 milioane de lei, şi de cele ale BRD - Groupe Societe Generale, cu 2,18 milioane de lei.

Citește și: Rareș Bogdan se pune contra lui Ludovic Orban: ‘Când Kelemen Hunor ne va recita în fiecare dimineață articolul 1 din Constituție’

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Altur, în creştere cu 11,32%, cele ale Turism Felix (+8,16%) şi Romgaz (+2,68%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Uztel (-15%), Impact Developer&Contractor (-4,7%) şi Ropharma (-2,63%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.