Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BVB a închis în scădere pe toţi indicii şedinţa de joi: Indicele de referinţă BET a înregistrat o depreciere de 1,32%

bvb

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe toţi indicii şedinţa de joi, iar indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 acţiuni, a înregistrat o depreciere de 1,32%, coborând sub pragul de 7.000 de puncte, la 6.950,84 puncte, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Niculae Bădălău publică o imagine care îl bagă la bănuieli pe Liviu Dragnea, înainte de CEX-ul PSD

Valoarea totală a tranzacţiilor s-a cifrat la 78,52 de milioane de lei (16,58 milioane de euro), iar schimburile cu acţiuni au reprezentat 78,1 milioane de lei (16,5 milioane de euro).

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o scădere de 1,17%, cel al SIF-urilor, BET-FI, a pierdut 0,07% din valoare, în timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a închis pe minus cu 1,15%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o diminuare cu 0,90%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o depreciere de 0,11%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 14,12 milioane de lei, urmate de cele ale Romgaz - 7,36 milioane lei, şi BRD - Groupe Societe Generale - 6,73 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de titlurile Zentiva, care s-au apreciat cu 6,09%, Rompetrol Well Services (+5,33%) şi Electroputere (+5,26%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Amonil, care au pierdut 14,81% din valoare, UAMT (-6,67%) şi Electrica (-3,04%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.