Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BVB: 'Profitul Transelectrica a crescut cu 28% în 2019'

bvb

Profitul Transelectrica a crescut cu 28% în 2019. Rezultatele companiei au fost afectate de creşterea cu 12% a preţurilor medii cu care şi-a cumpărat energia electrică pentru acoperirea consumului propriu tehnologic, precum şi de OUG 114/2018, se arată într-un comunicat transmis BVB, potrivit Mediafax.

Transelectrica (TEL), transportatorul naţional de energie electrică, a marcat un profit net de 104,4 milioane de lei anul trecut, în creştere cu 28%, la 104,4 milioane lei, transmite companie printr-un comunicat remis Bursei de Valori București (BVB).

Citește și: Victor Ponta poveste TERIFIANTĂ cu mama lui, din spitalele românești: M-au sunat la ora 11 noaptea

Potrivit raportului companiei, Transelectrica a realizat venituri din serviciul de transport de 1,08 miliarde de lei anul trecut, o creştere uşoară de 1% de la 1,07 miliarde de lei. Veniturile operaţionale s-au redus cu 12%, în timp ce costurile operaţionale s-au diminuat cu 13%, compensând scăderea veniturilor.

Rezultatele companiei au fost afectate de creşterea cu 12% a preţurilor medii cu care şi-a cumpărat energia electrică pentru acoperirea consumului propriu tehnologic, precum şi de OUG 114/2018.

În 2019, cantitatea de energie transportată (55,34 TWh) a înregistrat o scădere de 0,8% (0,43 TWh) în comparaţie cu 2018.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.