Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BYD va produce vehicule electrice în Ungaria

smartcitiesworld.net
masina electrica masini electrice

BYD, producătorul chinez de vehicule electrice (EV), a anunţat vineri că va construi o nouă bază de producţie în Ungaria, la Szeged, transmit Bloomberg şi Reuters.

Este prima facilitate de producere a vehiculelor electrice a BYD din Europa. Cel mai mare rival chinez al Tesla are deja o fabrică de asamblare a autobuzelor electrice în nord-vestul Ungariei, la Komarom, inaugurată în 2016, potrivit Agerpres.

Unitatea din Szeged va produce EV şi hibride plug-in pentru piaţa europeană. Decizia ar putea ajuta BYD să evite impunerea de tarife vamale, după ce în septembrie Comisia Europeană a lansat oficial o investigaţie pentru a decide dacă va impune tarife pentru a proteja producătorii auto europeni de importurile masive de vehicule electrice chineze mai ieftine, care ar fi beneficiat de subvenţii de stat.

Uzina din sudul ţării ar urma să sprijine crearea a mii de locuri de muncă pe plan local, a informat BYD, pe contul său oficial de WeChat.

Cel mai mare rival chinez al Tesla are deja o fabrică de asamblare a autobuzelor electrice în nord-vestul Ungariei, la Komarom, inaugurată în 2016. Aceasta este prima unitate a BYD din Europa.

Pe plan global, BYD are acum peste 30 de parcuri industriale şi facilităţi de producţie, având uzine inclusiv în SUA, Brazilia, Japonia şi India.

Producătorii auto din China, cum ar fi BYD, SAIC Motor şi Nio, se extind în Europa pentru a-şi reduce dependenţa de piaţa internă, unde supracapacitatea şi războiul preţurilor declanşat de Tesla le afectează profiturile.

Investiţia BYD este un câştig pentru Ungaria, care devine unul din centrele europene cheie pentru industria EV, având fabrici ale marilor producători auto germani, cum ar fi Mercedes-Benz Group AG, Audi (divizie a Volkswagen AG) şi BMW AG.

Se estimează că în ultimii cinci ani ţara a beneficiat de investiţii EV de 20 de miliarde de euro, inclusiv fabrica de baterii de 7,3 miliarde de euro a grupului chinez Contemporary Amperex Technology care se construieşte la Debrecen.

Anterior, BYD a dat publicităţii rezultate trimestriale peste aşteptări, în condiţiile în care vânzările sale în perioada iulie-septembrie 2023 au crescut cu 38,49% în ritm anual până la 162 miliarde yuani (22,1 miliarde de dolari), iar profitul net a crescut cu 81% în ritm anual până la 9,7 miliarde yuani (1,42 miliarde de dolari).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.