Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CA Alba Iulia a respins acţiunea formulată de Mircea Moloţ împotriva ANI

ciocanel judecator

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins miercuri acţiunea în contencios administrativ formulată de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ, împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care, în primăvara anului trecut, a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către acesta. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termen de 15 zile de la comunicare, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Potrivit ANI, în calitate de preşedinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ ar fi participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii CJ privind aprobarea acordării unei finanţări nerambursabile de două milioane de lei, pentru anul 2013, Episcopiei Devei şi a Hunedoarei. "Mircea Ioan Moloţ a activat în perioada 15 mai 2010 - 10 martie 2014 ca membru al Adunării Eparhiale a Episcopiei Devei şi Hunedoarei, fiind delegat şi ca membru al Consiliului Eparhial", preciza un comunicat al ANI în aprilie 2016.

Potrivit sursei citate, Moloţ a încălcat astfel dispoziţiile Legii nr. 215/2001, potrivit cărora "nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie (...), are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local" şi dispoziţiile Legii 393/2004, potrivit cărora "aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: (...) orice persoană fizică sau juridică cu care au o relaţie de angajament, indiferent de natura acestuia". ANI a mai constatat în cazul lui Mircea Moloţ, în urma procedurilor de evaluare, atât încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, cât şi existenţa conflictului de interese în materie administrativă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.