Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ca de la profesor la profesor! Apel către Iohannis: Vne din rândurile noastre, cunoaşte neajunsurile. Din păcate suntem dezamăgiţi că nu suntem o prioritate

Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis

Ca de la profesor la profesor! Apel către Iohannis: Vne din rândurile noastre, cunoaşte neajunsurile. Din păcate suntem dezamăgiţi că nu suntem o prioritate

Profesoara Irina Oroşan de la Şcoala Gimnazială nr. 30 din Timişoara a declarat despre greva din educaţie că speră şi face apel şi către preşedintele Klaus Iohannis, pentru că vine din rândurile lor şi cunoaşte neajunsurile din sistem. Din păcate suntem dezamăgiţi că nu suntem o prioritate, a mai spus profesoara.

Irina Oroşan a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News că îşi doresc continuarea grevei din educaţie, ”pentru că aau ajuns pe ultima treaptă din toate punctele de vedere”.

”Avem o profesie, o facem cu mare drag, avem nişte goluri în sistemul ăsta româneasc. nu avem sprijin de nicăieri. Toată lumea ne scoate ochii că ne dorim salarii, normal că ne dorim. Eu am trei copii în întreţinere, îmi doresc salariu pentru că ei au nevoile lor şi au am nevoile mele. Dar sunt multe alte lucruri de care avem nevoie în acest sistem bolnav. Mijloacele didactice de ce mai multe ori le folosim din banii noştri, le punem la dispoiziţie pentru copiii de la şcoală pe care îi consderăm tot ai noştri. Unii nu au manual pe bancă”, afirmă profesoara din Timişoara.

Irina Oroşan mai afirmă: ”Ne dorim o revizuire a programelor, e aceeaşi programă, cu două lucruri băgate şi trei scoase nu se întâmplă nimic altceva”

Ea a arătat că este la modă să se vorbească de analfabeţi functional. ”Avem şi astfel de copii, pentru că s-au desfiinţat şcolile profesionale, nu este nimic ruşinos, sunt copii care doresc să meargă spre aşa ceva, sunt copii care nu pot mai mult, care nu pun mâna pe carte. Învăţatul nu mai este o prioritate. Sunt cazuri în care nu avem ce face pentru că nu avem nici colaborarea părinţilor, şi atunci da, vorbim de nişte analfabeţi funcţional pe care din păcate nu ai cum să îi salvezi, sunt foarte multe cazuri de acest fel”, a explicat profesoara.

”Am dori şi noi dascălii să fim apăraţi de agresivitatea verbală a unor părinţi, a unor elevi, pentru că şi noi suntem oameni, avem demnitatea noastră şi facem tot posibilul ca demersul didactic să fie unul performant, chiar dacă nimeni nu ne ajută”, a mai spus aceasta.

Profesoara a precizat despre susţinerea din partea părinţilor pentru aceatsă grevă că nu a primit niciun telefon şi nu a simţit această presiune din partea părinţilor.

”Inclusiv la clasa mea am primit mesaje de încurajare şi din partea elevilor am primit aplauze, pentru că ne sprijină pentru acest lucru”, a afirmat Irina Oroşan.

Despre succesul grevei, profesoara a spus: ”Eu sper şi fac apel şi către domnul preşeidnte Iohannis, pentru că vine din rândurile noastre, cunoaşte neajunsurile din sistem. Din păcate suntem dezamăgiţi că nu suntem o prioritate, pentru alte legi a fost timo inclusiv noaptea, pentru noi se tergiversează. Noi ne dorim să intrăm în clase şi să ne facem treaba, dar dorim să venim şi cu probleme rezolvate, Eu îmi doresc să nu mai scot bani din buzunarul meu pentru materiale. Fără să fac acest lucru dintr-un salariu atât de mic nu am cum să fac performanţă. Nu mai putem să lungim această situaţie, nici noi nu ne dorim, eu personal îmi doresc ca mâine dimineaţă să intru la ore dar îmi doresc ca cineva să ne audă”, a afirmat profesoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.