Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câți bani cheltuie Parlamentul pentru Adunarea NATO de la București: Achiziții de ULTIMĂ ORĂ

ITV
parlament

Bugetul Parlamentului a fost suplimentat cu 14 milioane de lei pentru Adunarea Parlamentară NATO din acestă toamnă de la Bucureşti. Aleşii achiziționează un nou sistem de iluminat pentru sala de plen, aparatura audio-video performantă şi videproiectoare. În plus, Parlamentul va achiziţiona maşini de protocol pentru care va plăti un milion de euro.

Evenimentul va avea loc în octombrie, dar Camera Deputaţilor şi-a suplimentat deja bugetul şi a început achizițiile.Un sistem nou de iluminat dar şi un sistem audio video performant, în valoare de aproape 2 milioane de lei care să poată oferi imagini din orice colț al sălii de plen. De asemenea, 8 videoproiectoare și dotari noi pentru centrele de presă care vor fi amenajate special pentru eveniment.

Citește și: Cum a făcut PARTE România din CEA MAI MARE tranzacție imobiliară din lume

”Toate cele 512 locuri pe care le avem în sala de plen trebuie să fie afișate pe acest ecran în funcție de cine ia cuvântul”, spune Alexandru Tănase, director Direcția Tehnică, potrivit Libertatea.

Cea mai importantă investiţie pe care o face Camera deputaţilor o reprezintă însă maşinile de protocol. Pentru 25 de autovehicule care să deservească oficialii NATO, parlamentul va plăti peste un milion de euro.

Citește și: Lovitură neașteptată pentru Antene! Pe ce loc se clasează în topul audiențelor acum

Pentru trei dintre mașinile de protocol, Parlamentul este dispus să dea 120.000 euro. Parlamentarii vor limuzine performante, cu geamuri fumurii în spate, tapițerie de piele, scaune încălzite, climă individuală, cutii frigorifice și sistem wi-fi. Această achiziţie a încins spiritele în Parlament, dar în cele din urmă a fost aprobată.

Maşinile vor rămâne la Parlament după finalizarea evenimentului. La întâlnirea aleşilor NATO vin peste 700 de invitaţi din statele membre ale alianţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.