Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ca să nu crească taxele, Ciolacu pune biciul pe Fisc și Vamă: 'Să-și facă mai bine treaba' (VIDEO)

InquamFOTO/Octav Ganea
ciolacu Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la începerea ședinței de guvern în care va fi adoptat proiectul Legii bugetului de stat pe 2024, că anul viitor nu vor fi crescute taxele (incuzând aici impozitele și contribuțiile, n.r.). Pentru ca acest lucru să fie valabil, premierul le cere instituțiilor care se ocupă de colectare - ANAF și Autoritatea Vamală - să-și facă mai bine treaba.

„Repet, nu vor fi creșteri de taxe în 2024, majorarea de venituri fiind exclusiv efectul multiplicării economice a investițiilor și, evident, al luptei contra evaziunii. Am pretenții sporite de la Fisc și Vamă în 2024, să-și facă mai bine treaba cu instrumentele digitale adecvate pe care le au acum, e-factura, e-transport, e-sigiliu. În plus, avem pe agendă azi decizii precum modificarea Codului Vamal, adoptarea Strategiei Anti-fraudă și un nou proiect de digitalizare la Ministerul de Finanțe. Efectul cumulat trebuie să fie reducerea evaziunii și colectarea mult mai bună la buget”, a declarat Ciolacu.

Crește salariul minim

Marcel Ciolacu a anunțat și că o creștere a salariului minim va fi operată la mijlocul anului 2024, nu de la 1 ianuarie, având în vedere că au trecut doar două luni de la precedenta creștere.

„Am lăsat la final salariul minim pe 2024, care va crește cu siguranță. Propunerea noastră este 3700 de lei de la 1 iulie, ca să asigurăm cele 6 luni de predictibilitate mediului de afaceri. Până atunci, păstrăm facilitatea de 200 de lei scutiți de taxe din salariul minim brut.

Acest buget, votat de Parlament înainte de Crăciun, ne va permite în 2024 să investim sume fără precedent pentru a construi viitorul României”, a concluzionat premierul”, a declarat Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.