Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Că sunt sau nu competente, femeile TREBUIE să fie numite în consiliile de administrație în Germania: a fost aprobată legea

femeie barbat

Guvernul german a aprobat, miercuri, o lege care obligă marile companii listate la bursă să numească cel puţin o femeie în componenţa consiliului de administraţie, după o dezbatere care s-a întins deja pe câţiva ani, conform Reuters, informează Mediafax.

Legea se va aplica în cazul companiilor listate la bursă care au un board format din cel puţin trei persoane. În acelaşi timp, chiar şi pentru board-urile formate din zeci de persoane regula prevede tot o persoană de sex feminin, cel puţin.

Măsura a fost cerută în mod repetat de social-democraţii din Germania, însă creştin-democraţii lui Merkel s-au opus mult timp acestei schimbări. Cu toate acestea, cancelarul Angela Merkel şi-a exprimat nemulţumirea faţă de accesul femeilor în poziţii de conducere.

Citește și: Cele 10 prognoze ale Alinei Mungiu Pippidi pentru 2021: 'Va fi mare agitație politică pentru a găsi resurse suplimentare de achitat nota de plată'

„Această lege este un moment de referinţă pentru accesul femeilor în funcţii de conducere”, a anunţat Franziska Giffey, ministrul pentru Familie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.