DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CAB a decis definitiv soarta a 7 ha de teren din Parcul Herastrau. Ce se va intampla cu ele

herastrau

În anul 1999, printr-un ordin al Ministerului Tineretului și Sportului, in persoana lui Crin Antonescu la acea vreme, 7 hectare de teren din Parcul herastrau au fost date Biroului de Turism și Tranzacții SA (BTT) printr-un certificat de proprietate. Pe ternul respectiv se afla o bază sportivă pe care își desfășura activitatea Clubul Sportiv Sportul Studențesc, secția de Iahting.

De atunci si pana in prezent Clubul Sportiv Sportul Studențesc caruia i s-a alaturat Primaria Bucuresti s-a luptat in instanta sa recastige terenul respectiv. Curtea de Apel Bucuresti le-a dat in sfarsit castig de cauza, constatand nulitatea absoluta a ordinului de ministru din 1999 prin care terenul era cedat catre BTT.

Curtea de Apel a decis ca acest teren din Parcul Herastrau sa revina in domeniul public, in administrarea Primariei Capitalei.

Iata minuta instantei:

Admite recursul declarat de reclamantul Clubul Sportul Studentesc Bucuresti si intervenientul accesoriu Municipiul Bucuresti. Modifica in tot decizia recurata nr. 443 A/ 03.04.2014 pronuntata de Tribunalul Bucuresti, Sectia a 4-a civila, astfel: Admite apelul declarat de reclamantul Clubul Sportul Studentesc Bucuresti impotriva sentintei civile nr. 8757/ 01.06.2007 pronuntata de Judecatoria Sectorului 1, Bucuresti. Admite cererea de interventie accesorie in interesul apelantului reclamant formulata de Municipiul Bucuresti. Schimba in parte sentinta apelata, dupa cum urmeaza: Admite cererea principala, astfel cum a fost modificata, formulata de reclamantul Clubul Sportul Studentesc Bucuresti. Constata nulitatea absoluta a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor seria M 15 nr. 0053/ 22.12.1999 emis de catre Ministerul Tineretului si Sportului. Constata nulitatea absoluta a contractului de vanzare cumparare autentificat sub nr. 2152/ 28.07.2003 de catre notarul public Marinca? Eugen incheiat intre SC Biroul de Turism pentru Tineret SA si SC Domino 94 Impex SRL cu privire la imobilul teren din Sos. Nordului nr. 7-9, sector 1. Respinge cererea de interventie accesorie formulata in interesul paratelor de SC Domino 94 Impex SRL, ca neintemeiata. Pastreaza din sentinta apelata dispozitia privind respingerea exceptiei lipsei interesului reclamantului in formularea cererii. Inlatura din sentinta apelata mentiunea privind respingerea cererii reclamantului privind cheltuielile de judecata si ia act ca acesta si-a rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecata pe cale separata. Inlatura din decizia recurata dispozitia privind obligarea apelantului reclamant la plata cheltuielilor de judecata catre intimatul parat SC BTT SA si catre intimatul intervenient accesoriu SC Domino 94 Impex SRL. Ia act ca recurentii si-au rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecata pe cale separata. Respinge cererea intimatilor SC BTT SA si SC Domino 94 Impex SRL privind acordarea cheltuielilor de judecata. Irevocabila. Pronuntata in sedinta publica, azi, 12.05.2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.