Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cabana Capra din Făgăraş găzduiește stagiul naţional de formare şi reconfirmare a unităţilor canine Salvamont

elicopter munte salvamont

Stagiul naţional de formare şi reconfirmare a unităţilor canine Salvamont a început sâmbătă, la Cabana Capra din masivul Făgăraş, a anunţat directorul Serviciului Public Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Stagiul este organizat de Salvamont Argeş şi Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România, sub patronajul Consiliul Judeţean Argeş şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, scrie agerpres.ro.

"De-a lungul a 10 zile se vor prezenta toate unităţile canine Salvamont din ţară, adică peste 30 de câini, pentru obţinerea brevetului de unitate canină operaţională sau reconfirmarea brevetului, dar vom avea şi cinci câini tineri, aşa-zisa 'grădiniţă', în pregătirea pentru stagiul din 2025", a scris Sănduloiu pe Facebook.

El a precizat că, într-una dintre zile, unităţile canine vor beneficia de prezenţa unui elicopter SMURD al Inspectoratului General de Aviaţie, pentru deprinderea inserţiei şi extracţiei aero prin troliere.

"La finalul stagiului, dacă totul decurge conform rigorilor, vom avea 35 de brevete eliberate, noi unităţi canine obţinând mult-dorita insignă înseriată de specialist", a mai anunţat Ion Sănduloiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.