Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câciu s-a săturat de Baba Oarba și promite descindere lunară în Parlament: Opoziția să nu mai atace legi la CCR

Inquam Photos / Octav Ganea
adrian caciu

Ministrul propus la Investiţii şi Proiecte Europene, Adrian Câciu, a primit miercuri aviz favorabil în comisiile de specialitate, cu 23 de voturi pentru şi 10 împotrivă. Ministrul propus a arătat că şi-ar dori ca Opoziţia să nu atace unele proiecte la CCR şi că ar prefera să se dezbată mai mult în Parlament legile şi să ajungă la un consens politic şi să se treacă peste ceea ce înseamnă dorinţa fiecăruia de a ieşi în poză şi să înţeleagă că acesta este interesul României, notează News.ro.

În cadrul audierii, Adrian Câciu le-a transmis parlamentarilor că va venit cel puţin o dată pe lună în Parlament.

”Nu ştiu trecutul, dar ce pot să vă spun e că sunt direct interesat ca cel puţin o dată pe lună ministrul să fie prezent la comisii. Sunt multiple provocări cu care vă confruntaţi, ne confruntăm, iar un dialog sincer, deschis, onest şi pe soluţii este strict necesar. Evident, între timp sau când sunt alte elemente de solicitare, cu siguranţă, un secretar de stat va fi la dispoziţia comisiei în mod operativ”, a afirmat el.

Câciu a mai cerut partidelor din Opoziţie ”să nu atace la CCR anumite legi”.

”Aş prefera să se dezbată mai mult în Parlament legile şi să ajungem la un consens politic şi să trecem peste ceea ce înseamnă dorinţa fiecăruia de a ieşi în poză şi să înţelegem că acesta este interesul României. Sunt convins că suntem toţi destul de înţelepţi şi chiar dacă ne contrazicem, să găsim soluţia cea mai bună pentru România. Dacă îmbunătăţim acest mod de lucru cu siguranţă lucrurile vor merge mai bine”, a mai spus Adrian Câciu.

Câciu a mai arătat, despre solicitarea privind prelungirea cu încă un an a absorbţiei pe cadrul financiar 2014-2020 că el este un susţinător al acestei prelungiri, având în vedere situaţiile obiective cu care beneficiarii s-au confruntat.

”Acesta e un demers pe care să îl facem în paralel cu măsuri de accelerare a absorbţiei. Adică nu lăsăm deoparte accelerarea absorbţiei şi încercarea de a închide acest an cu absorbţie integrală cu acest demers”, a mai arătat ministrul desemnat pentru proiecte europene, Adrian Câciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.