Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cadavre care zac întinse pe stradă, oameni infometați, ordine de evacuare necruțătoare. Gaza, un loc terifiant

reuters.com
gaza

Martin Griffiths, persoana responsabilă cu operaţiunile de ajutor ale ONU în Gaza, a descris o imagine îngrozitoare a condiţiilor din fâşie, relatînd că colegii săi au asistat la „scene de groază absolută”, informează CNN, citat de news.ro.

„Cadavrele zac întinse pe stradă. Oameni cu semne evidente de foamete opresc camioanele în căutarea a ceea ce pot obţine pentru a supravieţui”, a declarat Griffiths, subsecretarul general al ONU pentru afaceri umanitare şi coordonator pentru ajutor de urgenţă, membrilor Consiliului de Securitate al ONU. vineri.

Griffiths a spus că mulţi oameni nu mai aveau case în care să se întoarcă, cu adăposturi în enclavă care găzduiesc mult mai mulţi oameni decât ar putea face faţă.

Mâncarea şi apa se termină şi riscul de foamete creşte pe zi ce trece, a adăugat el.

Sistemul de sănătate, a spus el, se află „într-o stare de colaps”, în care femeile nu au putut să nască în siguranţă, copiii nu se pot vaccina, bolile infecţioase sunt în creştere şi oamenii caută adăpost în curţile spitalelor.

content-image

Într-o critică usturătoare, Griffiths a spus că eforturile echipei sale de a trimite convoaie umanitare în nord s-au lovit de întârzieri şi refuzuri ca urmare a unor condiţii imposibile, siguranţa lucrătorilor umanitari fiind pusă în pericol.

"Ordinele de evacuare sunt necruţătoare. Pe măsură ce operaţiunile terestre se deplasează spre sud, bombardamentele aeriene s-au intensificat în zonele în care civililor li s-a spus să se mute pentru siguranţa lor", a declarat Griffiths referindu-se la politicile de evacuare ale Israelului.

"Nu există un loc sigur în Gaza. O viaţă umană demnă este aproape imposibilă", a spus el.

Dar şeful umanitar al ONU le-a cerut oamenilor să nu uite „cele 1.200 de persoane ucise, miile rănite şi sutele luate în atacul brutal al Hamas şi al altor grupuri armate asupra Israelului din 7 octombrie şi relatările despre violenţa sexuală odioasă”.

"Ceea ce am văzut din 7 octombrie este o pată pe conştiinţa noastră colectivă. Dacă nu acţionăm, va deveni un urmă de neşters asupra umanităţii noastre", a spus Griffiths.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.